Ανοιξιάτικοι Προορισμοί

 Πάργα Πρεβέζης

pr

 

Μικρά νησάκια και βραχονησίδες διάσπαρτα μπροστά από τους τρεις κόλπους της κωμόπολης, με δεκάδες στενά για να περπατήσετε, κάτω από την σκιά του ενετικού κάστρου με την υπέροχη θέα, η Πάργα θα σας εντυπωθεί γερά στην μνήμη σας και είναι σίγουρο πως θα δεσμευτείτε να επιστρέψετε…
Must see: Ανεβείτε στο κάστρο με την υπέροχη θέα, επισκεφτείτε το νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι, και αν έχετε όρεξη για πεζοπορία, να επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής, που βρίσκεται έξω από την Πάργα, προς την παραλία του Λίχνου. Η απόσταση είναι αξιόλογη, αλλά η θέα που θα θαυμάσετε από εκεί θα σας ανταμείψει στο έπακρο!

 Άνδρος

andr

 

Το νησί της Άνδρου την εποχή της άνοιξης δεν θυμίζει σε τίποτα τα άνυδρα νησιά των Κυκλάδων. Το νησί γίνεται καταπράσινο και τα τρεχούμενα νερά σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στην ενδοχώρα. Η Άνδρος έχει πολλά περιπατητικά μονοπάτια, τα οποία αξίζει να περπατήσετε, γιατί εκεί θα γνωρίσετε την αυθεντική ομορφιά.
Must see: Αν βρεθείτε στην Άνδρο, αξίζει να επισκεφτείτε τον Πύργο του Αγ.Πέτρου, που είναι ένας από τους καλύτερα σωζόμενους στις Κυκλάδες, την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής και το Πάνω Κάστρο. Ακόμη, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το νησί είναι γεμάτο από μονοπάτια, τα οποία ακόμη και σήμερα είναι σε χρήση, γιατί η διαμόρφωση του εδάφους στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτρέπει τη δημιουργία αμαξιτών δρόμων.

 Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας

na

 

Πολύ κοντά στην Πάτρα βρίσκεται η πανέμορφη Ναύπακτος, με το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, τις απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά. Βγαλμένη σαν από άλλη εποχή και με μία μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική, η Ναύπακτος γοητεύει τους πάντες με την διαχρονική ομορφιά και γοητεία της. Αναμφίβολα θα τραβήξετε δεκάδες, για να μην πω χιλιάδες, φωτογραφίες στο πανέμορφο λιμάνι της, και βλέποντάς τες στο μέλλον, μόνο ωραίες αναμνήσεις θα έχετε να θυμάστε.
Must see: Ανεβείτε στο κάστρο και θαυμάστε την υπέροχη θέα που προσφέρει στην περιοχή. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και επισκεφτείτε το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη, που έχει μετατραπεί πλέον σε ιδιωτικό μουσείο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Αντίρριο. Εκεί, επιβάλλεται να περπατήσετε στην γέφυρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αίσθηση, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι ασυναγώνιστη.

 Μονεμβασιά Λακωνίας

mon

 

Η πανέμορφη «Μαλβαζία» είναι μία κωμόπολη με μεγάλο φυσικό κάλλος και ιστορία στην ανατολική Πελοπόννησο. Πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» όπως συνήθως αποκαλείται, γοητεύει τους πάντες με το μεσαιωνικό και απόλυτα μεσογειακό χρώμα του, και αποτελεί ένα στολίδι παγκόσμιας εμβέλειας, που ακτινοβολεί λάμψη μιας περασμένης εποχής.
Must see: Ανεβείτε στο μεσαιωνικό φρούριο και θαυμάστε την υπέροχη θέα. Η μεσαιωνική αυτή πολιτεία είναι μία από τις πιο ρομαντικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Αν περπατήσετε στα στενά με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και τα παραδοσιακά μαγαζιά θα καταλάβετε τι σημαίνει ταξίδι στον χρόνο και ελληνική γοητεία.

 Σύβοτα Θεσπρωτίας

syb

 

Στα παράλια της ηπειρώτικης γης, εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο, σε ένα τοπίο που μοιάζει πλασμένο από χέρια θεϊκά, με δεκάδες καταπράσινα νησάκια να περιτριγυρίζουν τον πανέμορφο και γραφικό οικισμό, βρίσκονται τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Μεγάλες και μικρές παραλίες, με το πράσινο να καθρεπτίζεται στα νερά του Ιονίου, και ένας στόλος από βάρκες να στολίζουν την προκυμαία του χωριού, τα Σύβοτα είναι ένας ξεχωριστός προορισμός που επιβάλλεται να επισκεφθείτε αυτή την εποχή.
Must see: Έχοντας επισκεφτεί τα Σύβοτα θα πρέπει να πάτε οπωσδήποτε στις παραλίες Μπέλλα Βράκα, Μικρή και Μεγάλη άμμο, να επισκεφτείτε τις γαλάζιες σπηλιές με καραβάκι, το οποίο θα πάρετε από το λιμάνι του οικισμού, και την παραλία της Αγ.Παρασκευής, μπροστά από την οποία βρίσκεται ένα νησάκι, με ένα εκκλησάκι της Αγίας πάνω, απ’ όπου πήρε και το όνομα.

ΠΗΓΗ: http://www.neolaia.gr/2014/05/17/oi-top-eikosi-anoixiatikoi-proorismoi-sthn-ellada/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s