Ζωή χωρίς μουσική;

Γράφει η Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου

imagesΗ εφηβεία ήταν ανέκαθεν μια δύσκολη περίοδος στη ζωή των νέων.Στις μέρες μας όμως,που οι καιροί είναι δύσκολοι, οι έφηβοι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, όπως η μεγάλη πίεση από το σχολείο – και όχι μόνο- η αγωνία για το μέλλον και την εξέλιξή τους, τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειάς τους κ.α. Επόμενο είναι ,λοιπόν ,να ζητάνε διεξόδους, παραδείγματος χάριν στους φίλους, στο σινεμά, σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο και ασφαλώς στη μουσική. Θα έλεγα κυρίως στη μουσική, διότι αποτελεί ένα μέσο διαφυγής, σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει. Πέρα από αυτά η μουσική είναι ένας τρόπος να εκφραστεί κανείς αλλά και να καταλάβει τα αισθήματα του άλλου. Ας πάρουμε κάποιον που είναι λυπημένος, συνήθως ακούει ένα είδος μουσικής που η μελωδία της είναι πιο απαλή ή διαλέγει τραγούδια που τα λόγια τους ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή του, εκείνης της στιγμής.images (2) Ενώ κάποιος που είναι χαρούμενος θα ακούσει σίγουρα κάτι πιο «ξεσηκωτικό» και χαρούμενο.
Πέρα από αυτά, η μουσική μπορεί να ξεκινήσει σαν χόμπι στον ελεύθερο χρόνο των νέων ,αλλά μπορεί επίσης – για κάποιον που έχει ταλέντο – να καταλήξει σε επαγγελματική σταδιοδρομία.
images (1)

Υπάρχουν πολλά είδη μουσικής ,όπως η κλασική , η δημοτική, τα ρεμπέτικα κ.α.Η μουσική όμως των νέων σίγουρα είναι η πιο ζωηρή, όπως η pop, η rock, η rap κ.α. που βοηθάει τους νέους να βγάζουν την ενέργεια και τη ζωή που κρύβουν μέσα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s