ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Γράφει η Εμμανουέλα Σφακιανάκη

images (1)

Ζώντας στον 21ο αιώνα, ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας.
Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.
Όσο η τεχνολογία προχωράει, τόσο τα κινητά γίνονται καλύτερα και ενώ στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής του χρήστη , αυτή η εξέλιξη μας ανησυχεί. Κι αυτό διότι εκτός από τα θετικά , όπως η χρησιμότητα του σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο, η δυνατότητα ακρόασης τραγουδιών, λήψης φωτογραφιών ή βίντεο, ξυπνητηριού, ημερολογίου και άλλα, υπάρχουν και μερικά σοβαρά αρνητικά.αρχείο λήψης (1)
Αρχικά, μερικοί άνθρωποι ,κυρίως έφηβοι, εθίζονται τόσο πολύ στα κινητά χάρη στα παιχνίδια, μηνύματα, κοινωνικές σελίδες κλπ., που ξεχνούν τον πραγματικό σκοπό του τηλεφώνου ξοδεύοντας έτσι το χρόνο τους σε ανούσιες αλληλεπιδράσεις με τη συσκευή τους. Επιπλέον, η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Επίσης, λόγω του περιορισμένου μεγέθους, τα κουμπιά και το πληκτρολόγιο του κινητού δεν έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τα ανθρώπινα χέρια. Έτσι η υπερβολική και παρατεταμένη πληκτρολόγηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τα δάχτυλα και τις αρθρώσεις των δαχτύλων σας. Τέλος, οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας ενέχουν κινδύνους καθώς εκπέμπουν ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά σήματα τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτούς που εκτίθενται σε αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
αρχείο λήψης (2)Έχοντας αναλύσει τα υπέρ και τα κατά των κινητών τηλεφώνων πιστεύουμε πως η εφεύρεση των κινητών ήταν ένα μεγάλο βήμα στην επικοινωνία για την ανθρωπότητα και πως η λελογισμένη χρήση τους από τη μια και οι απαραίτητες προφυλάξεις από τις εταιρείες από την άλλη, μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία , σωματική και ψυχική, όλων μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s