ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΥΜΕ : Vestmannaeyjar

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος

p5Η Ισλανδία είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο μαγικές χώρες παγκοσμίως. Παγετώνες, καταπράσινες κορυφές, ηφαίστεια, λίμνες, καταρράκτες και άλλα τοπία τα οποία θυμίζουν ένα κόσμο χειμερινό και μακριά από τις γιγάντιες πόλεις που μας περιβάλλουν, αποτελούν το φόντο των μικρών πόλεων που βρίσκονται σκόρπια στην Ισλανδία. Διατηρώντας μικρό πληθυσμό, ταπεινή αλλά ελκυστική εικόνα και ταιριάζοντας απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας ο κάθε επισκέπτης μπαίνει αυτόματα σε ένα τόπο ο οποίος του δίνει την ευχαρίστηση που θα μπορούσε να συζητάει πολλά χρόνια. Μία από αυτές τις πόλεις είναι και το Vestmannaeyjar η οποία βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα νησιών στο αρχιπέλαγος της νότιας Ισλανδίας.p4

Η συγκεκριμένη πόλη εμφανίστηκε στο προσκήνιο των γεγονότων το 1973 όταν έγινε έκρηξη από το ηφαίστειο Eldfell. Στη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν πολλά κτήρια της πόλης και εκπληρώθηκε μηνιαία εκκένωση ολόκληρου του πληθυσμού του νησιού. Δυστυχώς καταστράφηκε το ένα πέμπτο της πόλης πριν καταφέρουν να εμποδίσουν τη ροή της λάβας 6,8 δισεκατομμύρια λίτρα κρύου θαλασσινού νερού. Σήμερα η πόλη είναι κατοικήσιμη και αποτελεί έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό.

Στο Vestmannaeyjar υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να απασχοληθούν οι επισκέπτες. Το Ribsafari είναι ίσως μια από τα διασκεδαστικότερα πράγματα, καθώς μια ομάδα ανθρώπων επισκέπτεται διάφορα αξιοθέατα μέσω σκάφους. Σε ένα άλλο είδος περιήγησης σκοπός είναι να δούμε το σπάνιο είδος πουλιού που συναντάται σε αυτά τα νησιά, το «puffin».

p2 Όπως στις περισσότερες πόλεις που υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον, έτσι και σε αυτήν τη ισλανδική πόλη βρίσκεται το μουσείο Eldheimar στο οποίο εκτίθεται με διάφορους πρωτότυπους τρόπους η ηφαιστειακή έκρηξη του 1973. Τέλος, ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε ένα εύρος δραστηριοτήτων και περιηγήσεων που σχετίζονται με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Αδιαμφισβήτητα, η Ισλανδία αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών ετησίως. Η φυσική ομορφιά της, τα πρωτότυπα αξιοθέατα της και οι μικρές πόλεις που προσαρμόζονται στο φυσικό τοπίο προσελκύουν όλο και περισσότερους κάθε χρόνο. Το Vestmannaeyjar ίσως να είναι και ένας από τους καλύτερους τόπους για να επισκεφτούμε στην Ισλανδία εάν αναζητούμε την Ισλανδική ομορφιά.

p3

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s