ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ SCIRON ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Γράφουν οι :Ευγενία Γαλανού και Μαρία Γουμενάκη

sc1

Η ομάδα Sciron των Αρσακείων – Τοσιτσείων σχολείων Εκάλης συμμετείχε στον 7ο Πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in schools που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαΐου στο γνωστό εμπορικό κέντρο The Mall Athens. Συγκεκριμένα, η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση σε όλη την Ελλάδα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό F1 in Schools 2018, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Σιγκαπούρη στον οποίο θα εκπροσωπήσουν σε συνεργασία με τις άλλες νικήτριες ομάδες την Ελλάδα.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα από το σχολείο μας είναι οι εξής:
Γαλούνη Λυδία, Χριστοδουλόπουλος Απόστολος, Αυγέρη Στέλλα, Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κοτρώτσιου Φαίη, Ποδηματά Δωρίτα.
Θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για το τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις ημέρες κι έτσι  πήραμε συνέντευξη από την Στέλλα Αυγέρη, μέλος της ομάδας Sciron.

Τι είναι το SCIRON;
Είναι το όνομα της ομάδας. Σκίρων  (Μαΐστρος ή Μπάτης), είναι ο βορειοδυτικός άνεμος,ο πιο ξηρός που φυσάει στην Αθήνα. Είναι πολύ ψυχρός τον χειμώνα αλλά το καλοκαίρι είναι δυνατός, πολύ ζεστός και συχνά συνοδεύεται από αστραπές. Είναι επιβλαβής για τις καλλιέργειες και επηρεάζει την υγεία των κατοίκων. Αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα αυτό στην ομάδα μιας και τα αυτοκίνητα που κατασκευάζουμε είναι αεροδυναμικά.
Πως δουλεύατε στο πλαίσιο της ομάδας;
Υπάρχουν 2 τμήματα. Το τμήμα Marketing και το τμήμα Μηχανικής. Το τμήμα Marketing ελέγχει το μπάτζετ μας, ενημερώνει τα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας και την προωθεί μέσω αυτών. Επίσης επικοινωνεί με χορηγούς οι οποίοι μας εξασφαλίζουν χρήματα και τα υλικά που θα χρειαστούμε. Το τμήμα Μηχανικής ασχολείται με την κατασκευή του αυτοκινήτου. Βάσει νόμων της Φυσικής και του Νεύτωνα και με την βοήθεια ενός ηλεκτρονικού προγράμματος (Solidworks) σχεδιάζουμε το όχημα. Τέλος το αυτοκίνητο παίρνει μορφή χάρη σε έναν 3D-Printer και τις οδηγίες που δεχόμαστε από την ομοσπονδία της FORMULA 1.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το πρόγραμμα;
Αρχικά γιατί σχετίζεται με τον προσανατολισμό που θέλω να ακολουθήσω και επίσης γιατί πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ στο μέλλον. Επίσης, ήταν κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον,καθώς συνέχεια αποκτούμε καινούριες γνώσεις και κοινωνικοποιούμαστε, αφού καλούμαστε να συνεργαστούμε με άλλα άτομα.

• Τι γνώσεις χρειάζεται κανείς για να πάρει μέρος;
Δεν χρειάζεται συγκεκριμένες γνώσεις. Μαθαίνει κανείς τόσα πολλά καινούρια πράγματα κάθε φορά που θα λέγαμε ότι σε εκπλήσσει και θες να ασχολείσαι όλο και περισσότερο.

• Πως σας φάνηκε η όλη διαδικασία σαν εμπειρία;
Ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν δίνεται στον καθένα. Αποκτήσαμε γνώσεις που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα έχουμε. Συνεργάστηκα με άλλα παιδιά, μάθαμε τι σημαίνει ομάδα. Συναναστραφήκαμε με μεγαλύτερους και βρεθήκαμε σε ένα περιβάλλον με επαγγελματίες το οποίο θα μας βοηθήσει στο μέλλον.

• Συναντήσατε δυσκολίες;
Ναι, διάφορες δυσκολίες εμφανίστηκαν στον δρόμο μας. Για παράδειγμα: υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ μας για προσωπικά θέματα. Επίσης διαφωνίες όσον αφορά τους χορηγούς. Κάποια στιγμή είχαμε απογοητευτεί διότι είχαμε επικοινωνήσει με 200 περίπου προμηθευτές και μόνο οι 4 δέχτηκαν να μας βοηθήσουν. Επίσης, το budget μας ήταν 1.500€ ενώ το budget της περσινής χρονιάς είχε φτάσει στα 6.000€, γεγονός που μας αποθάρρυνε. Βοηθηθήκαμε και από χορηγίες που έκαναν οι επιχειρήσεις των οικογενειών των παιδιών της ομάδας. Τελικά όμως με την συνεργασία και τον διάλογο όλα διορθώθηκαν.

• Τι σας άρεσε και τι όχι;
Αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν η διαδικασία των αγώνων. Είδαμε την δουλειά άλλων ομάδων, ήρθαμε σε επαφή με παιδιά από όλη την Ελλάδα. Επίσης η ομάδα μας απέσπασε επιπλέον βραβεία όπως: το βραβείο για πολυπληθή γυναικεία ομάδα, βραβείο για καινοτόμο ιδέα και το βραβείο μηχανικής. Προσωπικά δεν υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε. Μόνο στην αρχή που δυσκολευτήκαμε λίγο με το πρόγραμμα για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, όμως μετά όλα ήταν εντάξει.

• Θα πρότεινες και σε άλλα άτομα να το δοκιμάσουν;
Ναι σίγουρα. Κυρίως σε παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τομείς αυτού του κλάδου, αλλά μπορεί και ο καθένας να πάρει μέρος, αφού θα αποκτήσει σίγουρα τις ίδιες υπέροχες εμπειρίες.

• Πως νιώσατε όταν περάσατε στο παγκόσμιο;
Χαρήκαμε πάρα πολύ. Δεν το πιστεύαμε ότι είχαμε περάσει. Όλη αυτή η σκληρή δουλειά και η συνεργασία καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου απέδωσε και κατακτήσαμε την 3η θέση σε όλη την Ελλάδα!!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Δημήτρη Δανάλη για αυτή τη μεγάλη διάκριση.

sc2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s